Agrivesta aanwezig bij info-avond over Omgevingswet

Zoals bekend treedt de nieuwe omgevingswet per 1 januari 2024 in werking. In deze wet gaat het over diverse wetten op het gebied van de leefomgeving. Notariskantoor Tap & Van Hoff, met vestigingen in Lochem en Doetinchem, verzorgde onlangs voor relaties een bijeenkomst over deze nieuwe wet. Spreker was prof.mr. J.W.A.  Rheinfeld, hoogleraar agrarisch recht. Namens Agrivesta waren daarbij Wouter Weenink en Fred van Dijk daarbij aanwezig om zich bij te laten praten over de meest actuele ontwikkelingen. 

Voorbeelden van wetten die in de Omgevingswet worden opgenomen zijn onder andere de wet ruimtelijke ordening, delen van de wet milieubeheer, de tracewet, de belemmeringenwet privaatrecht, de wet voorkeursrecht gemeenten en grote delen van de onteigeningswet. Een hele grote wetgevingsoperatie die ongetwijfeld de nodige aanloopproblemen zal veroorzaken.

Fred van Dijk en Wouter Weenink danken notatiskantoor Tap & Van Hoff voor de uitnodiging om op deze manier helder en overzichtelijk te worden bijgepraat onder dit onderwerp.