Wilt u een beroep doen op nadeelcompensatie? Agrivesta staat u bij!

Agrivesta is naast agrarische makelaardij ook gespecialiseerd in toepassing van schaderegelingen waarmee klanten te maken kunnen krijgen bij overheidsingrijpen. Agrivesta heeft de juiste kennis en ervaring om op het gebied van dit specifieke onderwerp op de juiste manier en met de juiste argumenten klanten bij te staan en beroep hierop te doen. 

Nadeelcompensatie is één van deze schaderegelingen. Hierop kunt u een beroep doen bij rechtmatig door de overheid toegebrachte schade. Schade kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld de uitvoering van infrastructurele werken, maar ook de wijziging van beleidsregels of de intrekking van vergunningen zijn schadeoorzaken. Als u  van een dergelijk besluit nadeel ondervindt en dus schade lijdt, kan deze schade kan via een afzonderlijke procedure worden verhaald.

Interessante procedure
Zo speelt er op dit moment bij een Agrivesta-klant een interessante procedure omtrent nadeelcompensatie door het opheffen van een oversteek over een provinciale weg. Deze akkerbouwer ondervindt hiervan financiële schade. Hij heeft ruim 100 ha grond aan de andere kant van de provinciale weg en het dichtstbijzijnde viaduct is enkele kilometers verderop. De schade bestaat uit omrijdschade en waardedaling van het bedrijfscomplex.

Gewonnen rechtszaak
Rijkswaterstaat deelde de mening dat er sprake was van schade, maar vond dat deze niet voor vergoeding in aanmerking kwam, omdat deze onder het normale ondernemers-risico viel. Hiertegen is de akkerbouwer bij de rechtbank in beroep gegaan. Op basis van goede onderbouwingen met hulp van Agrivesta won deze akkerbouwer de aangespannen rechtszaak tegen Rijkswaterstaat.
Rijkswaterstaat is tegen de uitspraak in beroep gegaan bij de Raad van State. Deze zitting is gepland in augustus. We houden u uiteraard op de hoogte van de uitkomsten hiervan.