Agrivesta Houtman

Hoofdweg
9761 EE Eelde
Tel: 0653295975
houtman@agrivesta.nl
Zuiderdiep 52, 9523 TH Drouwenermond (AOG)
Zuiderdiep 52 in Drouwenermond 9523 TH

Omschrijving

Agrivesta Houtman, telefoon 06 - 532 95 975, E-mail houtman@agrivesta.nl

Bij bij inschrijving te koop aangeboden een akkerbouwbedrijf - 61 ha met alle grond als huiskavel- gelegen te Drouwenermond (Veenkoloniën, Drenthe)

Omschrijving
De gebouwen van dit bedrijf zijn in 2003 nieuw gesticht in het lintdorp Drouwenermond. De woning is onder architectuur van architect J. Meijer uit Stadskanaal gebouwd.
Het bedrijf is kadastraal in totaal groot 61.35.90 hectare en is volledig in eigendom bij de verkoper.

Ligging
Drouwenermond ligt in het veenkoloniale deel van de provincie Drenthe, in de Gemeente Borger Odoorn. Het dorp telt in totaal circa 565 bewoners. Voor scholen en voorzieningen is men aangewezen op onder meer de dorpen Stadskanaal (op circa 3 km afstand) en Borger (op circa 13 kilometer).

Bedrijfswoning
Het woonhuis is middels een ruime carport met plat dak verbonden met de achterstaande schuur. De woning meet circa 900 m3 inhoud. Er is traditioneel gebouwd middels gemetselde geïsoleerde spouwmuren, geïsoleerde betonnen begane grond vloer, geïsoleerd dak met geglazuurde pannen voorzien van een bliksemafleiding. De verdiepingsvloer is van beton; de vloer van de vliering is van hout gemaakt. Kunststof goten en kozijnen.
Op de begane grond bevinden zich een hal met trapopgang en een toilet, een kelder onder de keuken, woonkeuken, achterentree met gang, woonkamer, kantoor, slaapkamer, douche en een bedrijfstoilet.
Op de eerste verdieping zijn een overloop met loggia, 4 slaapkamers, een toilet, een badkamer met bad en seperate douche en een dubbele wasbak, alsmede een vaste trap naar de vliering.
De vliering is thans als berging in gebruik.

Werktuigenberging
Nagenoeg geheel vrijstaande loods met vrije metalen overspanning bestemd voor werktuigenberging, werkplaats, pootgoedbewaring met mechanische koeling voor circa 140 ton), inpandige autostalling, gbm ruimte en ruimte voor het houden van wat kleinvee. Het dak is bedekt met asbestvrije golfplaten, waarbij de nok enig onderhoud behoeft. De schuur meet circa 22 ½ bij 45 meter; in totaal ruim 1.000 m2. De voorgevel bestaat uit een halfhoog gemetselde spouwmuur met damwand topgevel. De overige gevels bestaan uit damwandbeplating welke ter plaatse van de poterbewaring aan de binnenzijde is geïsoleerd. Ter plaatse van de werkruimte is de betonvloer gevlinderd.
In de oostelijke zijgevel bevinden zich twee grote overheaddeuren van circa 5 meter breedte en ruim 4 meter hoogte; beide elektrisch bediend met afstandsbediening. Ook staan hier een watervoorraadtank (circa 1.200 liter, met vlotter) en een elektrische pomp welke zijn aangesloten op een ondergrondse bron.

Bewaarschuur
Geïsoleerde vrijstaande loods met vrije overspanning, volledige roostervloer en dak met asbestvrije golfplaten, waarbij de nok enig onderhoud behoeft. Gevels van damwandbeplating. Buitenlucht koeling met drukkamer aan de oostelijke lengtezijde.
Bij een storthoogte van circa 4 meter zijn er circa 1.600 ton fabrieksaardappelen in te bewaren. De schuur meet circa 700 m2. In de noordelijke eindgevel een elektrisch bediende overheaddeur van circa 5 meter breedte en ruim 4 meter hoogte.
De schuur heeft een eigen aansluiting op het elektriciteit netwerk en een eigen elektriciteitsmeter.

Erfverharding
Ruime erfverharding met mogelijkheid tot tijdelijke opslag van agrarische producten.
Circa 2.000 m2 verharding voornamelijk middels betonplaten.

Erf
Het totale erf meet circa 1.27.00 ha.

Cultuurgrond
Het aangeboden bedrijf betreft in totaal (kadastraal) 61.35.90 ha grond. Dit is geheel als huiskavel aan de gebouwen gelegen. Het betreft veenkoloniale grond. Aan de voorzijde bevindt zich het Zuiderdiep met de gebouwen; aan de achterzijde is de grond te bereiken vanaf een zandweg langs de N 374 (Provinciale weg Stadskanaal – Borger).
Op de overheidskaarten geheel als “zandgrond” aangeduid.
Kadastraal zijn geen zakelijke rechten gevestigd voor bijvoorbeeld de ligging van ondergrondse leidingen. Verkoper is niet bekend met de ligging van ondergrondse leidingen in de landerijen.

Kadastrale gegevens
Het aanbod bestaat uit de volgende kadastrale percelen: Gemeente Borger, sectie R, nummers 874, 875, 876, 1423 en 1424; kadastraal totaal groot 61.35.90 ha.
Koper dient de jaarlijks betaling van de Herinrichtingsrente van koper over te nemen.

Bestemming
Het grootste deel van het bedrijf valt binnen het Bestemmingsplan Buitengebied van de Gemeente Borger Odoorn welke deels in werking is (vastgesteld 29 november 2018) en heeft daarin de Bestemming Agrarisch en de dubbelbestemming Waarde Landschap en Cultuurhistorie 3.
De noordelijkste zijde van het bedrijf (de eerste circa 200 meter vanaf het Zuiderdiep) waarop eveneens de gebouwen staan, valt volgens opgave van de Gemeente Borger Odoorn d.d.
14 oktober 2019 onder het Bestemmingsplan Drouwenermond uit 2010 en heeft daarop de Agrarische bestemming met -evenals andere bebouwde tereinen aan het Zuiderdiep- de Waarde Archeologie 3.

Agrarische rechten en producten
Het aanbod omvat eveneens: 54 aandelen AVEBE, 1.161 LLB’s en 58 stuks betalingsrechten.

Belastingen en kosten
De Waterschapslasten voor de grond over het jaar 2019 bedragen circa € 62,- per hectare. De jaarlijks te betalen Herinrichtingsrente bedraagt € 2.123,73 (eindjaar 2034).
Alle op de koop betrekking hebbende kosten zijn voor rekening van de koper. Hierin zijn onder meer begrepen de notariskosten, kadasterkosten en overdrachtsbelasting.

Wijze van te koop aanbieden
Verkoop bij inschrijving. Iedereen mag een schriftelijke bieding doen op het totaal zoals aangeboden, maar alleen door gebruik te maken van het daartoe bij Agrivesta Houtman beschikbare formulier. De biedingen kunnen per brief of per mail bij Agrivesta Houtman worden uitgebracht tot uiterlijk maandag 2 december 2019 tot 12.00 uur; na maandag 2 december 2019 om 12.00 uur kunnen er geen biedingen meer worden uitgebracht die mee doen in het door de verkoper gekozen verkoop traject.

Bezichtigingen
Uitsluitend via de verkopende makelaar.

Waarborgsom / bankgarantie
Indien er een koopovereenkomst tot stand komt, dient koper als zekerheid een waarborgsom of bankgarantie van 10% van de koopsom te stellen

De vermelde gegevens zijn zo zorgvuldig als mogelijk samengesteld. Worden er echter toch onjuistheden geconstateerd, dan kunnen daaraan geen rechten of aanspraken worden ontleend.
Algemeen Aanmelding Verkoop bij inschrijving Hoofdtype(n) Akkerbouwbedrijf Grondsoort Zand Overdracht Status Verkocht bij inschrijving Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 61 ha 35 a 90 ca Huiskavels 61 ha 35 a 90 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 61 ha 35 a 90 ca Inhoud 900 m³ Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Bouwjaar 2003 Kadastrale gegevens Gemeente Borger Sectie R Perceelnummer 874 Oppervlakte 76565 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Borger Sectie R Perceelnummer 875 Oppervlakte 81210 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Borger Sectie R Perceelnummer 876 Oppervlakte 158945 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Borger Sectie R Perceelnummer 1423 Oppervlakte 153570 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Borger Sectie R Perceelnummer 1424 Oppervlakte 143300 m² Eigendomssituatie Volle eigendom