Terug naar de resultaten
Aspert 2 in Horssen 6631 KS

Aspert 2

6631 KS Horssen, NL
Vraagprijs € 695.000,- k.k. Verkocht
Bel of mail ons

Omschrijving

Bent u op zoek naar een nieuwe plek voor uw gezin en uw paarden, dan is de Aspert wellicht uw nieuwe thuis. Op ongeveer 2 kilometer buiten het plaatsje Horssen ligt de volledig gerenoveerde woonboerderij geschikt voor dubbele bewoning (inwoning) met diverse stallen, een paardenbak en ca. 3 ha grond. De Aspert 2 heeft een agrarische bestemming en is volledig ingericht voor het runnen van een...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Paardenhouderij Perceeloppervlakte 02 ha 93 a 00 ca
Lees meer

Omschrijving

Bent u op zoek naar een nieuwe plek voor uw gezin en uw paarden, dan is de Aspert wellicht uw nieuwe thuis. Op ongeveer 2 kilometer buiten het plaatsje Horssen ligt de volledig gerenoveerde woonboerderij geschikt voor dubbele bewoning (inwoning) met diverse stallen, een paardenbak en ca. 3 ha grond. De Aspert 2 heeft een agrarische bestemming en is volledig ingericht voor het runnen van een paarden(opfok)bedrijf. 

Indeling 
De boerderij bestaat uit twee zelfstandige wooneenheden, ieder met een eigen entree, woonkamer, keuken en sanitaire voorzieningen. De woning is daarmee uitermate geschikt om ingezet te worden als meergeneratiewoning of om door een vriendenstel te worden bewoond. In het vigerende bestemmingsplan is geen mogelijkheid opgenomen de bedrijfswoning juridisch te splitsen in twee zelfstandige wooneenheden. 

Achterhuis met luxe tuinkamer 
Het achterhuis heeft een eigen entree aan de zijkant van de boerderij waarachter een ruime hal met modern vormgegeven toilet, de meterkast en een ruime bergkast. Het achterhuis beschikt over een zeer ruim, L-vormig leefgedeelte van ca. 50m2, bestaande uit een woonkamer en open keuken. Daaraan vast bevindt zich nog een zeer ruime serre / tuinkamer van ca. 35m2 geheel uitgevoerd in dubbel glas en voorzien van elektrisch bedienbare zonwering. Door de aanwezigheid van een fraaie (gas) openhaard en vloerverwarming is deze ruimte ook in de winter een zeer welkome plaats in het huis. 

De woonkamer in het achterhuis is voorzien van een robuuste eiken vloer, een balken plafond en een fraaie speksteenkachel; elementen die bijdragen aan de warme sfeer in de woning. De open keuken met wit en lichte houtmotieven, is van alle gemakken voorzien en geeft via een schuifpui direct toegang tot het terras aan de zijkant van de boerderij. 

Het achterhuis beschikt over één slaapkamer op de begane grond. Deze slaapkamer is ca. 12 m2 groot en beschikt over een ruime raampartij aan de zuidoostzijde van de boerderij uitkijkend over het erf. 
Op de begane grond treft u een zeer nette bijkeuken aan met een bescheiden keukenblok en de aansluitingen voor de wasmachine en –droger. Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot het eerder genoemde terras aan de zijkant van de boerderij. 

Via een fraaie hardhouten trap in de hal komt u op de verdieping boven het achterhuis. Hier treft u rond een ruime overloop met ruime vaste kastenwanden twee slaapkamers en een fraai vormgegeven badkamer met vloerverwarming, dubbele wastafel, douche, ligbad en toilet aan. Vanuit het ligbad heeft u een werkelijk schitterend uitzicht over de omliggende landerijen. 
De grootste slaapkamer strekt zich uit over de gehele breedte van de boerderij en beschikt over grote vaste kastenwanden. De andere slaapkamer met de dakkapel heeft direct toegang tot de aangrenzende badkamer. 

Levensloopbestendig voorhuis 
Het voorhuis heeft een eigen entree aan de kopse kant van de boerderij. Achter de voordeur aan de noordoostzijde van de woning bevindt zich een lange gang waarlangs respectievelijk een slaapkamer, de keuken, de badkamer en de woonkamer zijn gelegen. De lichte woonkamer, met grote raampartijen aan de oost- en zuidzijde, is in neutrale tinten uitgevoerd en volledig voorzien van dubbel glas. De woonkamer is strak afgewerkt met inbouwverlichting in het plafond, moderne deuren en beschikt over een ruime bergkast. Vanuit de woonkamer heeft u zowel zicht op het erf maar ook op de lange oprijlaan die vanaf de Aspert naar het erf voert. 

Aan de andere zijde van de gang ligt een eveneens strak afgewerkte slaapkamer van ca. 11 m2, ook voorzien van inbouwverlichting in het plafond en dubbel glas en kiep-/kantelramen. Naast de slaapkamer ligt de keuken welke is uitgevoerd in lichte kleuren en is voorzien van inbouwapparatuur en een fraaie plavuizen vloer. Op de begane grond treft u ook de geheel vernieuwde badkamer aan voorzien van vloerverwarming, douche en toilet; alles modern vormgegeven in grijze kleurstelling. 

Via een vaste trap komt u op de verdieping van het voorhuis. Op deze verdieping bevindt zich een zeer grote en verder nog niet ingedeelde ruimte van ca. 30m2 die nu als logeerkamer / speelzolder dienst doet. Deze goed geïsoleerde, en door de aanwezigheid van vier nieuwe dakramen zeer lichte ruimte, biedt eventueel de mogelijkheid voor het realiseren van meerdere slaap- en / of werkkamers. 

Bijgebouwen 
Ten behoeve van de huidige bedrijfsvoering zijn er twee ruime stallencomplexen binnen het agrarisch bouwvlak gerealiseerd. Ten eerst een ruim opgezette schuur van ca. 300m2 waarin een viertal paardenboxen, een ruime carport en aan de andere zijde een hoge, open machine loods. Binnen dit gebouw is ook een geïsoleerde en van dubbel glas voorziene ontvangstruimte van ca. 90 m2 aanwezig met een eigen keukenblok en een badkamer. De ontvangstruimte / gastenverblijf omvat twee verdiepingen waardoor er op de verdieping twee extra kantoorruimtes aanwezig zijn. 

Het tweede bijgebouw omvat een stallencomplex van ca. 200 m2 met drie ruime loopstallen waarvan twee met uitloopmogelijkheid naar buiten. Daarnaast bevinden zich in dit gebouw opnieuw enkele boxen, een wasplaats en een zadelkamer. 

Direct achter de stallencomplexen ligt een ruime paardenbak van 60 bij 24 meter. 

Bestemming 
De boerderij en de omliggende percelen hebben in het vigerend bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Druten de bestemming Agrarisch toegewezen gekregen met de mogelijkheid om binnen het agrarisch bouwvlak een bedrijfswoning en enkele bedrijfsgebouwen te exploiteren. Op dit moment is hier een paardenopfokbedrijf actief. 
Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden de agrarische bestemming te wijzigen naar wonen of naar een niet agrarisch bedrijf. 

Voor meer informatie over de bestemming en/of de herbestemmingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met ons kantoor. Ook kunt u aanvullende informatie vinden op de website ruimtelijkeplannen.nl 

Bijzonderheden 
• In 2015 / 2016 geheel gerenoveerde woonboerderij uit 1930 
• Beide wooneenheden zijn instapklaar 
• Woning van oorsprong steens uitgevoerd en in de jaren 70 voorzien van een nieuwe buitenmuur 
• In de jaren 70 tevens voorzien van een nieuw dak met geïsoleerde dakplaten 
• De gehele woning is voorzien van kuststof kozijnen met kiep/kantel ramen 
• Ruim 2,9 ha grond 
• Woning geschikt voor dubbele bewoning (inwoning) 
• Dubbele keukens, badkamers, woongedeeltes aanwezig 
• Voorhuis levensloopbestendig (badkamer en slaapkamer op begane grond) 
• In 2015 is het voorhuis van nieuwe elektrische bedrading voorzien 
• Achterhuis met ruime aangebouwde serre uit 2008 
• Voor- en achterhuis hebben gescheiden utiliteiten 
• Twee vrijstaande schuren / paardenstallen uit 1993 en 1997 
• Stallen voorzien van zonnepanelen 
• De locatie is in gebruik als paardenopfokbedrijf en heeft een agrarische bestemming
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Paardenhouderij Overige voorzieningen Paardenhouderij Rijbak van 60 bij 24 meter Nevenfunctie Nevenfunctie Overig agrarisch Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 695.000,- kosten koper Aanvaarding Per datum Oppervlakte Perceeloppervlakte 02 ha 93 a 00 ca Huiskavels 02 ha 93 a 00 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 02 ha 93 a 00 ca Aantal bedrijfswoningen 2 Inhoud 764 m³ Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Bouwjaar 1930

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.