Terug naar de resultaten
Tjongerweg 4 in Oldelamer 8486 KT

Tjongerweg 4

8486 KT Oldelamer, NL
Prijs op aanvraag Verkocht

Omschrijving

Jongveebedrijf, thans ook nog ingericht als melkveehouderij, bestaande uit twee woningen, ligboxenstal, melkstal, werktuigenloods, mestsilo en kuilvoeropslag, alsook ca. 11.38.96 hectare weiland. Het erf/ondergrond inklusief het toegangspad is ca. 1.72.44 hectare groot.

Het bedrijf kan eventueel ook zonder het weiland gekocht worden.

Woning Tjongerweg 4
Deze woning...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Melkveehouderij Perceeloppervlakte 13 ha 11 a 40 ca
Lees meer

Omschrijving

Jongveebedrijf, thans ook nog ingericht als melkveehouderij, bestaande uit twee woningen, ligboxenstal, melkstal, werktuigenloods, mestsilo en kuilvoeropslag, alsook ca. 11.38.96 hectare weiland. Het erf/ondergrond inklusief het toegangspad is ca. 1.72.44 hectare groot.

Het bedrijf kan eventueel ook zonder het weiland gekocht worden.

Woning Tjongerweg 4
Deze woning is gebouwd in 1975. De bouwaard is spouwmuren, geïsoleerd en pannengedekt dak, betonnen begane-grond-vloer en houten verdiepingsvloer. De beglazing is nagenoeg geheel van thermopane.
Verwarming is middels CV en deels vloerverwarming.
Indeling: entree, woonkeuken met keukenopstelling van 2013, woonkamer, hal, kelder, slaakpamer, bijkeuken, badkamer van 2014 met ligbad en douche.
Op de verdieping is de overloop en er zijn 4 slaapkamers.

Er is een aangebouwde garage welke is voorzien van een kanteldeur.

Woning Tjongerweg 6
Deze vrijstaande woning is gebouwd in 1980. De bouwaard is spouwmuren, geïsoleerd en pannengedekt dak, betonnen begane-grond-vloer en verdiepingsvloer. De beglazing is nagenoeg geheel van thermopane. De woning is voorzien van bliksemafleiders.
Verwarming is middels CV.
Indeling: entree, woonkamer, woonkeuken met compleet ingerichte keukenopstelling, bijkeuken met inloopkast, doucheruimte, CV-kast, kelder, hal, toilet, slaapkamer.
Op de verdieping zijn de overloop en 3 slaapkamers, toilet en inloopkast.

Er is een aangebouwde garage met zolderberging. De garage is voorzien van een kanteldeur met loopdeur.

Ligboxenstal
De stal bestaat uit 2 delen, welke in een open verbinding met elkaar staan. Totaal zijn er 207 ligboxen voor GVE, 40 boxen voor pinken en 30 jongvee-boxen.
De eerste stal is in 1975 gebouwd met een uitbreiding in 1980. De afmetingen zijn ca. 48 x 15 meter. De spanten zijn van gegalvaniseerd staal en het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De stal is opgetrokken uit halfsteensmuren en ter plaatse van het tanklokaal uit spouwmuren.
In deze stal bevinden zich de melkstal, tanklokaal, wachtruimte met ca. 100 m3 mestopslag, jongveegedeelte, separatieruimte met klauwbekapbox en strohok.
De tweede stal is gebouwd in 1975 en een uitbreiding in 1994. De afmetingen zijn ca. 84 x 25 meter. Deels roostervloer met mestopslag van ca. 800 m3, en deels vlakke vloer.

De spanten zijn van hout (gelijmde boogspanten), de muren en één eindgevel zijn van halfsteensmuren en één eindgevel is een steensmuur. De houten topgevels zijn bekleed met damwand. De zijgevels zijn voorzien van windbreekgaas (2006). Het dak van het oude gedeelte is voorzien van asbestplaten en het gedeelte van 1994 zijn asbestvrije platen.

De melkstal is een 2x12 zij-aan-zij stal van 2006 (Boumatic Hydrogen) en is voorzien van melkmeters, automatische afname en computer gestuurd voersysteem.
In het tanklokaal bevindt zich o.a. de bronwaterinstallatie van 2006.

Werktuigenloods
Deze is gebouwd in 2006 en de afmetingen zijn ca. 20 x 20 meter. De gevels/muren alsook het dak zijn van stalen damwandplaten, en de spanten zijn van staal. De toegang is middels drie schuifdeuren. De loods heeft een betonnen vloer.

Mestsilo
De betonnen mestsilo is van 1987 en heeft een inhoud van ca. 2.000 m3.

Kuilvoeropslag
Er zijn vier betonnen kuilvoerplaten van resp. 75 x 9 meter, 41 x 8 meter, 31 x 8 meter en 20 x 7 meter.

Voersilo's
Er zijn 4 voersilo's aanwezig: 1 van 20 ton, 2 van 10 ton en 1 van 5 ton.

Land
Aansluitend aan de gebouwen liggen er 3 percelen weiland van respectievelijk 5.69.06 ha, 5.04.80 ha en 0.65.10 ha.
De percelen zijn via het erfperceel en via de openbare weg bereikbaar. De grondsoort is veen.

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan Buitengebied Weststellingwerf d.d. 9 september 2016 geeft aan dat het object de bestemming "Agrarisch" heeft.

Betalingsrechten
Er kunnen betalingsrechten mee overgenomen worden.

Jachtrecht
Het jachtrecht op de landerijen is vanaf 1 april 2018 niet verhuurd.

Nb-vergunning
Er is een NB-vergunning voor het houden van 205 melkkoeien en 125 stuks jongvee.

Boomwallen
Een gedeelte van de boomwallen rondom het erfperceel dienen in stand te worden gehouden en te worden onderhouden voor een periode van 10 jaar, eindigende op 1 januari 2023. Deze overeenkomst is afgesloten met de gemeente Weststellingwerf.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Melkveehouderij Aantal ligboxen 207 Aantal jongvee plaatsen 70 Melksysteem Zij-aan-zijstal Nevenfuntie Nevenfunctie Jongveeopfokbedrijf Overdracht Status Verkocht Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 13 ha 11 a 40 ca Huiskavels 11 ha 38 a 96 ca Bouwkavel 01 ha 72 a 44 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 11 ha 38 a 96 ca Aantal bedrijfswoningen 2 Inhoud 500 m³ Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Bouwjaar 1980

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om dit object door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.