Terug naar de resultaten
Kalkestraat 46 in Dodewaard 6669 CR

Kalkestraat 46

6669 CR Dodewaard
Vraagprijs € 485.000,- k.k.
Verkocht o.v.

Omschrijving

Agrivesta Joosten, telefoon 06 - 20 895 895, e-mail: joosten@agrivesta.nl

Aan een rustige weg in het buitengebied van Dodewaard ligt deze fraaie 30-er jaren woning met diverse stijlkenmerken uit die periode. Aangebouwd aan de woning is een tweede wooneenheid en een stenen schuur van circa 150 m².

Vanuit de woning...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1936 Woonoppervlakte 150 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

Agrivesta Joosten, telefoon 06 - 20 895 895, e-mail: joosten@agrivesta.nl

Aan een rustige weg in het buitengebied van Dodewaard ligt deze fraaie 30-er jaren woning met diverse stijlkenmerken uit die periode. Aangebouwd aan de woning is een tweede wooneenheid en een stenen schuur van circa 150 m².

Vanuit de woning heeft u uitzicht op de verderop gelegen Waalbandijk. Op het erf achter de woning bevinden zich diverse voormalige agrarische bedrijfsgebouwen. Deze zijn niet niet langer functioneel (slooprijp), maar kunnen door middel van een bestemmingsplanherziening eventueel worden omgezet in een EXTRA BOUWKAVEL voor een nieuwe burgerwoning aan de oostzijde van de huidige woning. Ook kan de bestemming worden omgezet in een ander type bedrijvigheid.

De huidige totale perceeloppervlakte bedraagt 7.940 m², zodat u deze zelf naar wens kunt herverdelen tussen de bestaande woning en de nieuw te ontwikkelen woning. Bij beide gedeelten blijft er dan nog voldoende ruimte voor bijvoorbeeld het houden van hobbydieren.

Indien u in het buitengebied wilt wonen in een fraaie 30-er jaren woning en het als een uitdaging ziet dit agrarisch erf te herontwikkelen, dan is dit object wellicht een uitgelezen kans voor u !

Uiteraard kunt u ook de huidige agrarische bestemming behouden en het erf benutten voor het oprichten van een nieuw agrarisch bedrijf, zoals voor een boomkwekerij.


BESCHRIJVING WONING (eerste wooneenheid):
De woning is van origine omstreeks 1936 gebouwd. De kenmerkende architectuur aan de buitenzijde van de woning en de sfeervolle inrichting binnen, stralen dit nog uit. Het glas in lood, de luiken, de erker aan de voorzijde en het fraaie metselwerk in de topgevel zijn allemaal elementen van deze bouwperiode die gelukkig behouden zijn gebleven. Dit betekent niet dat de woning niet is meegegroeid naar deze tijd: doordat de ramen grotendeels zijn voorzien van dubbele beglazing, de aanleg van centrale verwarming (2013) en de modernisering van keuken en badkamer (2014), voldoet deze woning voor een groot deel aan huidige woonwensen.
Indeling begane grond: de originele hal bevindt zich aan de voorzijde van de woning, welke is voorzien van meterkast, een trapkast en een trap naar de bovenverdieping. De woonkamer en woonkeuken lopen naadloos in elkaar over en beslaan samen een groot gedeelte van de begane grond. Diverse ramen zorgen hier voor ruime lichtinval van alle kanten. Achter de oorspronkelijke achtergevel bevindt zich een tussenbouw met plat dak, welke in 2014 inpandig geheel is gemoderniseerd met: badkamer, apart toilet, entree met wasruimte, c.v.-ketel, werkkast en toegang naar de kelder.
Indeling bovenverdieping: via de trap in de hal komt u op een kleine overloop. Van hier uit is er toegang naar drie slaapkamers en een klein toilet. Eén van de slaapkamers is voorzien van een ruime kastenwanden een vaste wastafel. Op de overloop zijn twee luiken naar de vliering / bergzolder.

BESCHRIJVING WONING (tweede wooneenheid):
Omstreeks 1970 is aan de oostzijde van de oorspronkelijke woning een tweede wooneenheid aangebouwd. Deze tweede wooneenheid heeft geen zelfstandige woonbestemming, maar wordt op dit moment wel als zelfstandige woonruimte bewoond en is voor onbepaalde tijd verhuurd (circa 7.800 euro per jaar, inclusief gwe).
Indeling begane grond: u komt binnen via de achterdeur, welke toegang biedt tot een kleine keuken. Vervolgens komt u in de woonkamer. In de hoek van de woonkamer bevindt zich een trap naar de bovenverdieping. Verder is er op de begane grond een kleine hal met toilet.
Indeling bovenverdieping: slaapkamer, kledingkast en kleine badkamer (met vaste wastafel en douche).

SCHUUR:
Omstreeks 1957 werd een stenen schuur gebouwd in de kenmerkende stijl van die tijd: spouwmetselwerk, een zolder van holle bouwstenen en een dak met rode dakpannen. De schuur is ooit in gebruik geweest als koestal, doch heeft deze functie al langere tijd geleden verloren. Op dit moment ingericht met een entree (met uitstortbak) en twee bergruimtes. Ideaal als hobbyruimte, voor auto- of fietsenstalling en/of voor het houden van hobbydieren.

HET PERCEEL:
Dit object wordt te koop aangeboden met een totale perceeloppervlakte van 7.940 m². Het perceel loopt vanaf de Kalkestraat over een lengte van circa 130 meter naar achteren en heeft vervolgens in een L-vorm nog een extra perceel weiland (ruim 2.000 m²) aan de achterzijde van het perceel.
Vanaf de straatzijde is inmiddels goed zichtbaar dat het perceel de afgelopen jaren aan de westzijde nog is uitgebreid met 5 meter extra, zodat er voldoende ruimte is voor bijvoorbeeld het planten van erfbeplanting.

BESTEMMINGSPLAN:
De huidige bestemming is agrarisch met agrarisch bouwvlak van ruim 4.500 m². Dit agrarisch bouwvlak opent de mogelijkheid om de locatie (na sloop van de bestaande voormalige agrarische gebouwen) te gebruiken voor het oprichten van een bedrijfslocatie voor bijvoorbeeld een boomkwekerij of ander agrarisch bedrijf.
De bestemming kan eventueel worden omgezet in een ander type bedrijf. Ook is het mogelijk de voormalige agrarische bebouwing te slopen en om te zetten in een EXTRA BOUWKAVEL voor een burgerwoning. In dat geval verkrijgen zowel de bestaande woning als de bouwkavel een woonbestemming en vervalt het agrarisch bouwvlak, zodat er dan niet langer een agrarisch bedrijf kan worden gevestigd. De vrijgekomen gronden mogen uiteraard wel voor het beweiden van (hobby)dieren worden gebruikt. De bestaande schuur kan in het nieuwe bestemmingsplan als bijgebouw bij de bestaande woning worden gevoegd. De nieuw te bouwen extra woning mag maximaal 750 m³ groot worden, met een bijgebouw van maximaal 75 m².
Met de gemeente Nederbetuwe heeft vooroverleg plaatsgevonden over deze bestemmingsplanherziening. Een sloopofferte is aanwezig. Indien de koper het bestemmingsplan wil herzien, vindt dit plaats onder zijn regie van en voor zijn rekening en risico (meegenomen in de vraagprijs).


SAMENVATTING:

• Woning: bouwjaar 1936
• Inhoud: circa 430 m³
• Woonoppervlakte: circa 110 m²
• Fraaie 30-er jaren kenmerken
• Centrale verwarming (2013)
• Gedeeltelijk gerenoveerd (2014)

• Tweede wooneenheid: bouwjaar 1970
• Inhoud: circa 150 m³
• Woonoppervlakte: circa 40 m²
• Verhuurd

• Stenen schuur: bouwjaar 1957
• Oppervlakte: circa 150 m²
• Inhoud: circa 900 m³

• Agrarische bestemming, geschikt voor vestiging agrarisch bedrijf
• Mogelijkheden herbestemming naar ander type bedrijf, of:
• Mogelijkheden herbestemming naar woonbestemming met EXTRA BOUWKAVEL !
• Herbestemming naar extra bouwkavel is voorbesproken met gemeente, sloopofferte aanwezig

• Rustige ligging in buitengebied
• Perceeloppervlakte: 7.940 m²
• Inclusief extra weiland van ruim 2.000 m²
• Aangesloten op elektra (3x35A), aardgas, leidingwater en riolering

N.B.: alle genoemde jaartallen en lengte- oppervlakte- en inhoudsmaten zijn circa.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 485.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning eengezinswoning Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1936 Bouwjaar toelichting aanbouw 1970, renovatie v.a. 2013 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 150 m² Perceeloppervlakte 7940 m² Overige inpandige ruimte 12 m² Inhoud 580 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Nefit Proline HRC 24/CW4 (Gas Combiketel uit 2013, Eigendom) Buitenruimte Tuin Voortuin, Zijtuin Kwaliteit tuin normaal Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Voorzieningen Voorzien van elektra, Met vliering Parkeergelegenheid Garage Geen garage Toelichting voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Dubbele bewoning aanwezig Onderhoud binnen Redelijk tot goed Onderhoud buiten Redelijk tot goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Agrarisch Voorzieningen Voorzieningen Satellietschotel Kadastrale gegevens Gemeente Dodewaard Sectie C Perceelnummer 428 Oppervlakte 103 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Dodewaard Sectie C Perceelnummer 1442 Oppervlakte 7307 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Dodewaard Sectie C Perceelnummer 1443 Oppervlakte 530 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.