Familie Schenk ruilt kippen in voor paarden: 'Geduld is een schone zaak bij dit soort transacties’

De familie Schenk is sinds kort eigenaar van Hippisch Centrum De Eemvallei in Zeewolde. Op een steenworp afstand van hun oude locatie vonden ze deze pensionmanege. Agrivesta makelaar Johan Huijbregts kocht deze prachtige manege voor hen aan.

Jan (68) en Coby (58) hadden een pluimveebedrijf en vier paarden in Zeewolde. Dochter Ingrid (19) wil graag verder in de paarden. En voor hun gehandicapte zoon Jan (24) ontstond door de aankoop de mogelijkheid om op het erf een woning te betrekken en op de manege lichte werkzaamheden te verrichten. Voor de nodige know how van de paardenhouderij ging de familie een samenwerking aan met overbuurvrouw Marie Louise (Okki) (49). Zo ontstaat er voor iedereen een win-winsituatie. Sinds oktober is de familie verhuisd naar de nieuwe locatie. Bestaande uit een erf met een woonhuis, machineberging, twee stalgebouwen voor 90 paarden, twee overdekte rijhallen met kantine, grote buitenbak, sleufsilo's, verhardingen, etc. op totaal ruim drie hectare.


Vaste makelaar

Jan Schenk senior: ‘Johan Huijbregts is al onze makelaar sinds 2008. Agrivesta begeleidde ons destijds bij de procedure tegen de geplande ecologische verbindingszone Oostvaarderswold. Daarvoor zijn we destijds verplaatst. Vanzelfsprekend heeft Johan ook de aankoop van de manege voor ons gedaan. Eerst hebben we met hem op een aantal plekken gekeken. Toen kwam deze manege te koop. Slechts een aantal straten verderop. Samen met Johan zijn we aan de slag gegaan. Al met al heeft het wel anderhalf jaar geduurd, maar geduld is een schone zaak bij dit soort transacties. Het is tenslotte geen alledaagse aankoop. Bovendien vergde het mede door het bijzondere samenwerkingsverband ook het nodige overleg met Countus, onze accountant. Alle vergunningen waren op orde.’


Niet in brand

‘Johan heeft vervolgens ook ons pluimveebedrijf verkocht. De nieuwe eigenaar houdt daar nu biologische kippen. Johan is heel rustig en bekijkt de zaak goed. Hij vliegt niet direct ‘in de brand’. Bovendien kan hij goed met andere mensen omgaan en krijgt ze vaak waar hij ze wil hebben. We hebben er een goed gevoel bij.
Sinds drie maanden zijn we nu bezig met ons nieuwe avontuur. De manege werd gebruikt als handelsstal. Wij willen verder als pensionmanege. We zitten al helemaal vol en we hebben een wachtlijst. De klanten komen als vanzelf’, besluit Jan senior.



www.hcdeeemvallei.nl