We waren op zoek naar een makelaar die bij ons past

Hennie (54) en Henk (57) Vervoorn wonen in hun nieuwe woning in Giessen. Ze deden eind november vorig jaar hun melkveehouderij in Brakel van de hand. Bij de verkoop en aankoop was Agrivesta makelaar Gerrit Stap betrokken. Naar tevredenheid zo blijkt.

Hennie en Henk hadden een prachtig bedrijf. Toch sloeg in 2018 de twijfel toe. ‘Zoveel onzekerheid, zoveel onduidelijke regelgeving, zoveel druk in de land- en tuinbouw. Hoewel ik het werk op de boerderij prachtig vond, vroegen we ons af of we nog wel verder wilden. Onze twee volwassen dochters waren inmiddels allebei een andere richting ingeslagen. Voor ons was het moment daar om ergens anders te gaan wonen en het roer om te gooien. Je weet tenslotte niet hoe lang je op de wereld rondloopt’, vertelt Henk.


Adviseur en sparringpartner

‘Onze relatie met Agrivesta makelaar Gerrit Stap gaat al lang terug. Gerrit was destijds als sociaal economisch voorlichter mijn docent bij de cursus Economische Vorming Agrarische Ondernemers. De cursisten van deze cursus zijn uitgezwermd over heel Nederland en komen nog elke zomer bij elkaar. Later hebben we Gerrit wel eens voor advies ingeschakeld. In 2018 kwam ik hem tegen op een open dag bij een melkveebedrijf. Ik liep toen al met de gedachte rond om te stoppen. Ik had sterk het idee dat hij als makelaar goed bij ons zou passen. Zowel qua mens als zijn manier van doen. We waren op zoek naar iemand die zowel kan adviseren, maar ook als sparringpartner kan optreden. Iemand die ons aan de hand van argumenten over de streep kan trekken bij een belangrijke beslissing. We zijn toen met elkaar in gesprek gegaan en in de zomer hebben we besloten om de verkoop door te zetten’, blikt Henk terug.


Huiswerk te doen

Henk: ‘In oktober 2018 hebben we het naar buiten gebracht en op internet gepubliceerd. Al snel was er een potentiële koper, die na verloop van tijd afhaakte. De uiteindelijke kopers hadden we in januari al aan tafel. Ze woonden zo’n tien kilometer verderop en hadden gehoord dat het bedrijf te koop was. Ze moesten eerst hun oude bedrijf verkopen. Nu hebben ze een nieuwere stal met melkrobot en wat betreft verkaveling zijn ze er flink op vooruit gegaan. Al met al nam de verkoop een jaar in beslag en verliep soepel. Gerrit vervulde een goede rol tussen ons als verkoper en koper. Hij heeft heel veel ervaring en kan goed een gesprek leiden en op gang houden. Bovendien weet hij de mensen goed in te schatten.’


Van Gelderland naar Brabant

‘In september was het vee verkocht en zijn we gestopt met melken. We waren twee en halve maand zonder vee en hadden zo tijd voor de verhuizing. Dat was nog best een klus. Je hebt toch dertig jaar aan spullen in huis liggen. We zijn hemelsbreed maar een paar kilometer verhuisd van Gelderland naar Noord-Brabant. Toch is Giessen nieuw voor ons. We zitten nu zo’n drie maanden op onze nieuwe stek; een mooie woning buitenaf met wat grond voor de paarden van mijn vrouw. Het bevalt goed. Achteraf is het wel een intensief proces geweest. Langzamerhand neemt het leven weer zijn gewone gang. Ik werk op afroep als vrachtwagenchauffeur. De broer van mijn vrouw heeft een boerderij; als mensen me nodig hebben, spring ik graag bij. Ik wil wel actief blijven en iets blijven doen. Ik moet oppassen mijn vrouw niet voor de voeten te gaan lopen’, besluit Henk lachend.