Dijkversterking Tiel-Waardenburg en Wolferen-Sprok op komst

De dijk in het Rivierengebied moet op diverse plaatsen worden versterkt. Daarom kunnen bewoners en eigenaren van woningen en gronden gelegen aan en nabij het dijkvak Tiel-Waardenburg en in het dijkvak Wolferen-Sprok (Herveld/Andelst, Slijk Ewijk, Oosterhout, Lent) binnenkort bezoek verwachten van grondverwervers. In opdracht van Waterschap Rivierenland gaan zij met u in gesprek om de gevolgen van de dijkversterking in beeld te brengen. Van belang is daarbij deskundige bijstand in te schakelen.

Voor de één zijn deze gevolgen ingrijpender dan voor de ander. Sommigen moeten bijvoorbeeld een strook grond missen. Het gaat doorgaans niet alleen om aankoop van een strook grond. Meestal hebt u meer schade. Denk aan waardevermindering van uw overblijvende bezit, schade door gederfde inkomsten, schade door vereiste aanpassingen, omrijschade, planschade, noem maar op. Soms kan de schade worden verzacht door een alternatief op tafel te leggen.
 

Dagelijkse kost

Voor veel mensen zijn dergelijke onderhandelingen geen dagelijkse kost. Voor het team belast met de verwerving ligt dit anders. Zij doen bijna niet anders; het is immers hun werk.  Ter voorkoming dat u zich op een ongelijk speelveld begeeft, raden wij u aan u te laten bijstaan door een deskundige. En niet halverwege het verwevingstraject, maar meteen. Zo voorkomt u dat u achteraf moet bijsturen. Agrivesta makelaars & rentmeesters is u daarbij graag van dienst.

 

Deskundigenbijstand

Gerrit Stap van Agrivesta Stap werkt in het westelijk gedeelte van het  Rivierengebied. Marcel Joosten van Agrivesta Joosten werkt in het oostelijk gedeelte van het Rivierengebied. Zij weten wat er op stapel staat en kunnen u adviseren. Voor de kosten behoeft u het niet te laten. Als voortvloeisel uit de onteigeningswet is het Waterschap Rivierenland verplicht u de kosten van deskundigenbijstand -mits redelijk begroot- te vergoeden. Wenst u van onze diensten gebruik maken, neem dan contact op met:
  • Tiel – Waardenburg: Gerrit Stap, telefoon 0488 – 42 74 65, mobiel 06 – 53 76 37 88 of per e-mail stap@agrivesta.nl
  • Wolferen – Sprok: Marcel Joosten, mobiel 06 – 20 89 58 95 of per e-mail joosten@agrivesta.nl