Handleiding nadeelcompensatie bij infrastructurele maatregelen


Deze handleiding beschrijft een methode waarmee overheden kunnen vaststellen of burgers of bedrijven in aanmerking komen voor een financiële vergoeding bij tijdelijke inkomensschade door een infrastructurele maatregel, zoals wegwerkzaamheden. Een werkgroep van overheden, bedrijfsleven en deskundigen stelde deze handleiding op. Gezien grote verschillen in de uitvoeringspraktijk was hier vraag naar.


Fred van Dijk, adviseur grondzaken bij Agrivesta: ‘Deze handleiding brengt meer eenvoud en duidelijkheid in het veld van nadeelcompensatie. De handleiding introduceert daartoe een relatief eenvoudige methode van berekening van nadeelcompensatie waarmee een snelle beoordeling van de kansen op succes mogelijk wordt. Indien meerdere overheden deze methode hanteren, leidt dat tot meer uniformiteit en krijgt men niet meer bij ieder bestuursorgaan met een ander systeem te maken. Ook blijkt uit de handleiding het belang van vroegtijdig contact tussen overheid en belanghebbenden bij (voorgenomen) infrastructurele maatregelen. In de praktijk blijkt dat met tijdig contact en goed overleg veel hinder en schade kan worden voorkomen.’


Deskundige bijstand

Heeft u te maken met inkomensschade door een infrastructurele maatregel? Schakel dan deskundige bijstand in. Agrivesta makelaars en rentmeesters is u daarbij graag van dienst. Voor vragen neemt u contact op met mr. Fred van Dijk, tel. 06 - 31 76 94 69 of een van de Agrivesta makelaars of rentmeesters bij u in de buurt.